Porównanie rzeczywistych kosztów posiadania rachunku osobistego nie jest tak proste jak wielu z nas się wydaje. Tutaj pojawia się wiele istotnych wskaźników i zasad. Wszystko zależy, w jaki sposób używamy konta osobistego. Jakie kwoty wydajemy miesięcznie kartą debetową oraz jak często z niej korzystamy. Gdy tylko szukając dla siebie taniego rachunku analizowałem dostrzegłem że nie ma tutaj ukrytych opłat. Zarówno prowadzenie nest konta w złotówkach, jak też posiadanie karty są całkowicie darmowe. Bez ukrytych haczyków i dziwnych warunków do spełnienia przez klienta Nest Banku. Co nie jest dziś codziennością, gdyż wiele instytucji finansowych podniosło opłaty za obsługę i korzystanie w ror-ów. Nie tylko z powodu wzrostu dochodów Polaków, ale przede wszystkim przez podatek bankowy oraz obniżę prowizji z tytułu płatności kartami interchange. Wiedząc o tym mogę wystawić pozytywną opinię o NEST Banku jako klient, który posiada to konto od wielu lat. Zaś wcześniej miałem już rachunki osobiste w innych podmiotach na rynku. Dlatego polecam zajrzeć pod link powyżej i przeczytać pełną recenzję.